Postmodern stil? Bra eller anus?

Nu är det dags för nummer två i följetången av ”bra eller anus”. Förra gången va det Shabby Chic som grillades, nu är det den lite mer konstnärliga postmoderna stilen som läggs på grillen. Är detta något som vi kommer få se mer av i framtiden? Eller är det bara en ursäkt för konstnärliga bohema orginal att få köpa konstiga möbler?

Modern-chairs-av-Verpan by ClassyUrsäkta, men vad är det där?

Det är en fråga som man många gånger kan ställa sig när man ser den här stilen. Den uppkom nån gång under 80-talet som ett resultat av den tidens filosofi. ”Allt man upplever är subjektivt, sanningen är individuell.” Därför blev det helt plötsligt okej att köpa vad fan som helst och bygga hus och liknande som ser helt kaiko ut. Man måste däremot ge stilen en hel del beröm för att vara annorlunda, spännande och otroligt kreativ! Kreativitet är något som vi har alldeles för lite av i den här världen.

För mig är det mycket det som inredning handlar om. Att man ska vara kreativ och visa sin personlighet med sitt hus. Vetenskapligt (jag vet att jag ibland låter som en besserwisser) så påverkas man mycket av miljön man är i, och var spenderar man inte mycket tid om inte hemma?

Postmodern stol

Nu är jag så fantastiskt snäll att jag visar upp en av mina favoritmöbler! Okej, kankse inte favorit som i ”åh den vill jag ha hemma”. Utan mer typ ”åh, vilken konstig stol, jag gillar konstigt.”. Här är den i alla fall, och det är Strala som ligger bakom designen. Ryktet säger att de inte kunde bestämma sig, så att de kombinerade alla sina favoritstolar.

 

 

Postmodernt Bord

Här har vi ett bort som också är gjort av Strala. Jag tycker dom har en lysande affärsidé. Det kan ju inte kosta mycket i materialåtgång med en betongskiva och lite armeringsjärn. Men snyggt är det i alla fall.

 

Vad säger ni om den postmoderna stilen? Är det något ni kan tänka er? Är det bra eller anus? (återigen, se Filip & Fredrik för referens). Kommentarer uppskattas så vi kan föra den här diskussionen vidare!

Om skribenten
Axel Storckenfeldt

Designintresserad kille på västkusten. Mitt hem speglas av en skön blandning av moderna vibbar och gamla tidlösa klassiker.

Se hela bloggflödet

Kommentarer
 1. 8 / 5 / 2012 00:40

  Hej!
  Tack för din kommentar hos mig

  Om du vill tävla om takduschen, ska du göra det under detta inlägg!
  http://husprojektet.bloggplatsen.se/2012/07/27/8328189-tavla-om-en-lacker-takdusch-i-samarbete-med-swedmart/

  Svara

Smeknamn:

Mail:

Hemsida:

Din kommentar:

Lägg till kommentar